031 520 385   |   vrtnarstvo@simbio.si


Aktualni projekti

Vrtnarstvo_banner4.jpg
V Simbiu Vrtnarstvo se zavedamo, da je področje hortikulture izredno pomembno, saj je namenjeno človeku in njegovemu kakovostnemu bivanju v okolju. Zato se naših projektov lotevamo preudarno in strokovno.

Za prijetno izkušnjo prostora niso dovolj le všečna načrtovalska zasnova na papirju ter strokovne presoje prostora. Za dolgoročno uspešno prostorsko načrtovanje moramo nujno razumeti končnega uporabnika, razmišljati skozi njegov interes in gledati skozi njegove oči. To je tudi naše vodilo pri izvajanju projektov. Katerim območjem trenutno posvečamo pozornost ali še načrtujemo, da jim bomo pustili svoj zeleni pečat, si lahko preberete spodaj.

Intervju v Novem tedniku 23. 4. 2020

23.04.2020
Zanimiv intervju z vodjo zelenega sektorja na Simbiu v Novem tedniku, kjer boste izvedeli, kako skrbimo za okolico svojih domov Celjani, kakšni so trendi pri tem in še veliko o urejanju zelenih javnih površin v Celju.

Barvit pomladni ognjemet razveselil Celjane

14.04.2020
Letošnjo pomlad je mnoge Celjane razveselil pogled na barvit ognjemet cvetočih čebulnic. Delavci Simbia Vrtnarstva so že jeseni strojno umestili čebulnice tulipanov, ki te pomladanske dni s svojimi razkošnimi barvami razvajajo sprehajalce ob Savinjskem nabrežju in vstopu v mesto ob Mariborski cesti. Zelo dobrega odziva pa so bile tudi zgodnje znanilke pomladi, narcise, ki smo jih zasadili na krožišču Ulice mesta Grevenbroich.

Vnesli smo svežino v Planet Koper

24.05.2019
V Simbiu Vrtnarstvo se trudimo, da naročnikove želje spremenimo v funkcionalno in estetsko dovršeno realnost. Tako smo v Planetu Koper z vnosom lokalnih rastlin vnesli v notranjost nakupovalnega središča svežino in poživili prostor. Veseli in ponosni smo, da smo še v enem središču poskrbeli za dobro počutje obiskovalcev.

Nove ''frizure'' grmovnic na Vodnikovi

16.07.2018
V petek smo obrezali tise na Vodnikovi in tako polepšali okolico doprsnega kipa pesnika Antona Aškerca. Čeprav bi kdo pomislil, da je obrezovanje okrasnih grmovnic namenjeno le pridobivanju lepega videza, je v resnici potrebno tudi za to, da spodbujamo rast, ohranjamo rastline v primernih dimenzijah ter jim omogočamo dobro osvetljenost. Urejene okolice bodo poleg turistov gotovo veseli tudi gostje na vrtu gostilne.

Polepšali okolico Miška Knjižka

03.07.2018
Danes je ekipa Simbia Vrtnarstva zaključila z urejanjem okolice gostinskega lokala celjske knjižnice – Miško Knjižko. Tako je vse pripravljeno na jutrišnjo slovesno otvoritev prenovljene kavarne. Položili smo travni tepih, uredili teraso in zeleni segment, tako da bodo gostje kavarne lahko v prijetnem ambientu s pogledom na Savinjo, park in grad uživali ob kavicah, rogljičkih in drugih dobrotah.

Ozelenili smo prvo pump track stezo v Celju

20.04.2018
Da bo vse nared do otvoritve prvega pump tracka v Celju, smo danes zatravili brežine s tehnologijo rastne pulpe (vodno setvijo). Na površino smo natančno prebrizgali pripravljeno setveno mešanico, ki deluje protierozijsko.

Pričarajte si zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo

16.03.2018
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.

Vse o sodobnih trendih urejanja okolice

13.03.2017
Minuli vikend je ekipa Simbia Vrtnarstvo predstavila sodobne trende oblikovanja zunanjih površin na 22. sejmu Flora v Celju. Unikaten rastlinski material in reciklirani izdelki za vrt, dom, terase in gostinske objekte so poželi veliko zanimanja.

Idejni koncept ureditve Letnega kopališča Celje

11.01.2017
Idejna zasnova vključuje tisti del letnega kopališča Celje, ki je namenjen rekreativnim in gostinskim vsebinam. Dejstvo je, da je sprehajališče ob Savinji po zaključku protipoplavnih ukrepov postaja sezonska mestna promenada.

Uspešno podjetje poskrbelo za dober prvi vtis

17.10.2016
Mnoga podjetja, javne institucije, trgovine in podobne organizacije se dobro zavedajo, kakšen pomen ima urejena okolica, saj s tem dajejo svoj prvi pozitivni vtis ob prihodu. Urejena okolica poslovne zgradbe zagotovo daje vtis urejenega lastnika, uspešnega podjetnika ali upravnika. Tega se zavedajo tudi v prodornem celjskem podjetju Vivapen, zato so skrb za okolico prepustili strokovnjakom, Simbiu Vrtnarstvo.

Uredili smo krožišča na mestnih vpadnicah

10.10.2016
Celjska javna podjetja Simbio, Energetika Celje in Vodovod-kanalizacija so v septembra 2016 praznovala 20 let samostojnega delovanja. Na to okroglo prelomnico so želela ohraniti trajen spomin, zato so se odločila, da nam zaupajo ureditev krožišč na zahodnem in vzhodnem avtocestnem priključku v Mestni občini Celje.

Učencem omogočili pouk tudi na prostem

01.09.2016
Z inovativnim pristopom smo na eni strani sodobno uredili okolico Osnovne šole Lava v Celju in po drugi strani omogočili učiteljem in učencem izvajanje pouka kar v prečudoviti naravi ob šoli.
left
right