031 520 385   |   vrtnarstvo@simbio.si


Idejni koncept ureditve Letnega kopališča Celje

Idejna zasnova vključuje tisti del letnega kopališča Celje, ki je namenjen rekreativnim in gostinskim vsebinam. Dejstvo je, da je sprehajališče ob Savinji po zaključku protipoplavnih ukrepov postaja sezonska mestna promenada.

Na povečan pretok ljudi so že učinkovito odreagirali posamezni objekti, ki so umeščeni neposredno ob omenjeni poti (Špica, Miško Knjižko, Sladki Toni).

Letno kopališče Celje ima izjemen potencial ter možnost, da knežjemu mestu ponudi domiselne vsebine, ki jih ostale mikrolokacije zaradi prostorske omejitve težje izvedejo. Potrebno bi bilo dodelati gostinski objekt, prenoviti igrala ter umestiti naravni tepih za igre z žogo. Na tej lokaciji smo si zamislili tudi letni mini golf, kjer bi posamezna zastavica ponazarjala turistične atrakcije mesta (Celjska koča, Stari grad, Šmartinsko jezero). Dobrodošla bi bila tudi montažna terasa, ki bi omogočala izvedbo plesnih večerov/pool partyjev. Prostor bi bilo možno najeti za zaključene družbe, organizacijo rojstnodnevnih zabav, kot piknik prostora z možnostjo grila, organizacijo turnirjev v malem nogometu na travi ipd. Teraso bi zaokrožila domiselno narejena garnitura iz belih oblazinjenih palet.

Cilj je oblikovati prostor na način, ki bo dostopen vsem uporabnikom in hkrati ustvariti atraktiven zunanji ambient sredi urbanega okolja, ki bo v ponos vsem Celjanom.

JV del bazena
bazenz.jpg
Predlog montažne terase na rekreativnem delu letnega bazena v Celju
bazen_o.jpg
bazen_n.jpg
Travni tepih
w-video